constructiv
orice problema poate fii rezolvata prin intermediul forumului sau poate fii rezolvata prin intermediul nostru, administratorii.....
Lista Forumurilor Pe Tematici
constructiv | Lista de useri | Cauta | Inregistrare | Login

CHAT GENERAL | CHAT CONSTRUCTIV | POZE CONSTRUCTIV

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie.ro:
carmen2702
Femeie
25 ani
Mures

cauta Barbat
26 - 45 ani

hi HI hello hi hell:)
constructiv / Topic nou / montare gresie si faianta Moderat de mik_missyk, pisicutza Postati raspuns
Autor
Mesaj Pagini: 1
cataflo
Administrator
Mesaj Privat

Din: Bucuresti
Inregistrat: 07-05-2008
Postari: 23
Aproape toata lumea lumea mi-a zis sa nu incerc sa pun faianta si gresia ca e treba de meserias, etc. Dar daca unul cu patru clase poate, tu de ce sa nu poti ? Totul tine de calm, rabdare si un pic de indeminare. Asa ca am inceput sa imi pun singur faianta si gresia.

Chestia cu sapa pentru gresie e adevarata dar, ... se poate rezolva din adeziv. Pretul la sacul de adeziv nu este foarte mare. Eu am folosit CERADEZ la toate. Este foarte bun. Ca sa nu mai spun ca am ajuns sa dau cu glet pe pereti.

Un sfat : Ca sa poti sa pui faianta la orizontala, trebuie sa lipesti de perete, cu ipsos o bucata de lemn (ca un stilp de sectiune patrat sau dreptunghi cu latura de sprijin pentru faianta de 5-9 cm), care sa fie perfect neteda si sa fie pusa la orizontala la boloboc. Aceasta bucata de lemn se fixeaza la 0.7 - 0.9 de podea, din inaltimea unei placi de faianta, din cel mai de jos punct al incaperii.


Well... nu e greu dar nu e nici simplu. Oricum, e interesant.
Trebuie sa te gandesti daca ai cu ce sa o tai, faianta subtire merge taiata cu un cutit cu pastile vidia in capat, dar gresia mai groasa nu prea, ai nevoie de un flex sau ceva. Poti sa o iei experimental, daca vezi ca nu reusesti cu vidia, da-i cu flexul.
Distanta dintre placi (rostul) este in functie de dimensiunea placilor, de obicei pana in 5 mm la placile cele mai mari si ptr. interior. De aici si marimea distantierelor de plastic.
Gresia si faianta se uda ca sa nu apara diferente de uscare intre mortar si gresie, daca gresia e uscata absoarbe mai repede apa din mortar si intarirea mortarului e fortata.
Ptr. gresia de pe podea trebuie sa nu lasi colturi fara mortar ptr. ca se pot rupe daca vine o tanti cu toc.
In baie podeaua trebuie sa aiba o usoara inclinatie spre sifon. (1-2% e sificient)
Pe perete se incepe de jos in sus. (cunosc persoane care au inceput de sus) in jos).
Trebuie sa pui mai intai peretele opus usii, a.i. peretii laterali sa vina peste el, sa nu se vada urat la imbinarea intre pereti.
Eu unul nu m-as mai chinui sa prepar mortarul singur, iei gata facut, adaugi numai apa si gata.

etc. etc. etc.

M-am uitat si eu cum au facut la mine si am vazut ca au masurat inainte sa vada cam cum ar trebui sa vina placile. Adica:
- pe orizontala sa nu fie la margini placi prea inguste;
- pe verticala sa inceapa sus cu o placa intreaga, de aici probabil vine si procentul variabil de 0.7-0.9 la care se pune lemnul ala. Evident se pastreaza si observatia de mai sus.

am reusit performanta inimaginabila de a-mi monta singur gresia. Dupa o aventura cu cativa mesteri (pseudo-mesteri) am zis ca imi asum raspunderea.... Surprinzator a iesit foarte bine!!!
-Trebuie sa ai grija de unde incepi si cum masori. Altfel te trezesti cu vreo 2 cm lipsa la perete.
- Placile intregi sa fie la loc vizibil. Taieturile acolo unde sta eventual mobila sau sunt acoperite. Legat de taieturi pt. gresie taiele cu un echipament ceva ca altfel mori de nervi.
- Cu un poloboc si cu rabdare vor iesi perfect netede. Problema cu spatiul inclinat este ca blocurile la noi sunt foarte prost facute (cel putin unele). Sa ai grija la colturi si sa pleci din coltul cel mai inalt.

cam atat pentru moment.

in principiu adezivul normal face priza (aderenta) buna doar pe beton, astfel incat este recomandat sa cureti peretele de vopsea, huma, glet etc pana la placa. ipsosul gletului nu prea se impaca cu adezivul (care e un fel de ciment) astfel incat in timp peretele se poate 'umfla' (mai ales in cazul unei infiltratii provocate de o inundatie de la vecinul de sus).
exista insa adezivi speciali (ceresit are o gama intreaga de astfel de materiale, pentru diferite situatii) care permit de exemplu montarea de gresie chiar peste gresia veche.
multe 'trick-uri' se pot afla de la emisiuni tv de gen (sambata dimineata sunt garla pe la antena, pro si prima).


_______________________________________
Greseala se iarta, prostia se plateste

13-05-2008 11:35:13
  Citati
Pagini: 1   Postati raspuns
Mergi la
Dezvoltat de 3X Media International
Gazduire Forumuri


 

http://xat.com/web_gear/chat/creategroup.php