constructiv
orice problema poate fii rezolvata prin intermediul forumului sau poate fii rezolvata prin intermediul nostru, administratorii.....
Lista Forumurilor Pe Tematici
constructiv | Inregistrare | Login

POZE CONSTRUCTIV

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Lolalola pe Simpatie
Femeie
22 ani
Cluj
cauta Barbat
26 - 80 ani
constructiv / Topic nou / baie de placere Moderat de mik_missyk, pisicutza
Autor
Mesaj Pagini: 1
cataflo
Administrator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 23
Exista "moda" si "tendinte" si in amenajarile interioare. Alege "costumul" potrivit pentru baia ta. Diana Diaconescu iti garanteaza ca va ramane la moda si in extrasezon!!!

In primul rand, este bine de stiut ca oferta designerilor de interior poate fi gasita in Romania la fel ca la Paris, Milano sau New York. E adevarat, acesti designeri nu isi fac reclama pe podium si nu ies pe scena in aplauzele publicului, dar sunt la fel de bine cotati ca si cei mai celebri creatori de moda.


Costume la moda pentru bai

Multi dintre cei care au creat noi curente in moda obiectelor sanitare sunt arhitecti si asta inseamna ca au simtul proportiei si o cultura tehnica ampla, deci poti avea incredere in designul industrial pe care il pun in practica. De pilda, Lord Norman Foster face design de obiect, pentru cazi, cabine de dus, chiuvete, si le acorda o importanta atat de mare incat pare uneori ca exagereaza.

In conceptia lui Foster, o cada de baie troneaza ca o piesa sculpturala de muzeu in mijlocul incaperii, combinatie intre estetic si functional. Creatiile lui pot fi gasite in showroom-ul WS Construct, pe care te invit sa-l vizitezi neaparat.

La polul opus sunt baile lui Antonio Citterio, care este ceva mai aproape de gustul popular, influenta usor romantica italiana reiesind din formele si materialele produselor sale. Cunoscute in intreaga lume, lucrarile semnate de el stau sub sigla B&B Italia, Kartell. Dintre brand-urile celebre pentru care creeaza acest designer, cu lucrari de ceramica pentru bai, le pot enumera pe cele ajunse si la noi: Inda, H2o, Pozzi Ginori - cu gamele "easy.02" si "500" - pe care le gasesti in cateva showroom-uri, ca Fluid si Italcom. Daca te-ai hotarat sa comanzi de aici, livrarea se face cam in doua saptamani (ceea ce poate fi extrem de rapid, daca tinem cont ca la Londra livrarea unei comenzi se face dupa 8 sau 12 saptamani).

Liniile cubiste nu sunt singurele care se poarta. Designerul Phillipe Starck, de pilda, are niste cazi de baie care pot fi extrem de romantice, amplasate intr-un cadru larg, de casa veche, cu camerele si ferestrele inalte. Lucrarile lui sunt si extrem de realiste, dar lipsite de rasfatul liniilor curbe, pentru apartamentele moderne si de lux. Apoi, pe aceeasi linie ca si Starck, este australianul Marc Newson, un important designerde mobilier si accesorii. El lucreaza pentru brand-urile Alessi, Cappelini si chiar Apple Computer. In Bucuresti gasesti produse pentru baie, semnate Newson, la WS Construct.

Un alt mare creator e Lino Codato, care face design de interior si design industrial - mobila si obiecte sanitare. Codato stie cum sa adapteze un produs individual pentru un ambient modern. Produsele lui pot fi gasite la magazinul Innova.

O culme a hight-tech-ului si a tehnologiei o ating produsele Alessi. Baile celebre create de Stefano Giovannoni combina limbaje codificate inspirate din moda. La fel de celebre sunt chiuvetele Alessi, cu instalatiile integrate, de ultima tehnologie.

De la clasic la modern, obiectele sanitare trebuie nu doar sa arate bine, ci sa fie si functionale.

Nu e usor sa alegi un produs de marca in materie de obiecte sanitare. Cel mai important este sa hotarasti de la bun inceput ce stil adopti pentru decorul casei tale. Toate numele de mai sus nu au conceput decorarea unei bai independent de ansamblul unei locuinte. E-adevarat, unele sunt atat de somptuoase incat nu le poti vedea decat in casele celebritatilor. insa faptul ca ele exista, ca noi ti-am starnit curiozitatea, iti poate face alegerea mai usoara. in aceasta idee, daca ti-ai propus sa-ti redecorezi baia, e bine de stiut tot ce exista in domeniu.

Daca vrei ceva foarte colorat, treci pe la Villeroy&Boch. Aici gasesti tot felul de variatiuni coloristice, si in showroom-ul de la M. Kogalniceanu, si pe catalog. Ai sa vezi ca si culorile sunt importante, nu doar liniile. Spre exemplu, pentru liniile drepte, de inspiratie cubista, cu mobilier din lemn inchis la culoare, iti propunem peretii de culoare alba. Liniilor curbe le vom asorta culori mai calde la pereti si pardoseli, putand alege chiar si un model din gresie si faianta.

Conceptiilor mai futuriste in materie de design, ilustrate de produsele Laufen-Alessi, sau amenajarilor propuse de Fluid nu le prea poti opune un joc din placi ceramice, ultravariat. Aici o culoare sau maximum doua ar fi deja prea mult. Mai poti incerca jocuri pe tonalitatile aceleiasi culori: nuante de galben, de verde, de albastru. 
In Bricostore, la raionul produselor de baie gasesti cateva sugestii interesante de culoare si de dispunere a gresiei si faiantei, mergand pana la cele legate de prosopul care s-ar potrivi cel mai bine cu ele si pe care poti sa-l cumperi de la alt raion. 
Cat despre accesorii, si aici tot Bricostore sau Carrefour ne salveaza: cu preturi acceptabile, ele pot innobila cu acelasi gust, in acelasi stil, incaperea. De cele mai multe ori confera un ton mai placut stilului prea sec al unui interior.

De importul de design avem nevoie mai ales pentru a ne forma gustul. Si asta e important, de fapt, nu imaginea. Imaginea este doar ceea ce ramane.


_______________________________________
Greseala se iarta, prostia se plateste

pus acum 15 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la